Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Δυσάρεστες οι εξελίξεις σίγουρα για όλους τόσο για τους μαθητές που θα είναι αναγκασμένοι να μάθουν μια γλώσσα που δεν τους κινεί το ενδιαφέρον ή και ακόμη χειρότερο να μην συνεχίσουν κάτι που έχουν ήδη αρχίσει, όσο και για τους εκπαιδευτικούς που πέραν της αγωνίας και της ανασφάλειας που βιώνουν αυτή τη στιγμή θα έχουν από του χρόνου και τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, να διαχειριστούν και την αρνητική στάση τουλάχιστον μιας ομάδας παιδιών που θα αισθάνονται κατωτερότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Και επειδή κάπου διάβασα τον προβληματισμό τι θα κάνουν τα προερχόμενα από άλλη γλώσσα παιδιά την ώρα διδασκαλίας παραθέτω το ΠΔ 188/82

Άρθρο 2

1. Η παράγραφος 6 του Αρ.70 του Β.Δ. 8.7.55 αντικαθίσταται ως εξής:

Παρ. 6. Όταν μαθητής σχολείου Μέσης Γενικής Εκπ/σης εγγράφεται ή μετεγράφεται σε σχολείο που διδάσκεται διαφορετική ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχθηκε στο σχολείο προέλευσης του, ο βαθμός του στη ξένη γλώσσα δεν υπολογίζεται για την προαγωγή ή απόλυση του, ούτε στο γενικό βαθμό προαγωγής ή απόλυσης. Η ρύθμιση αυτή ισχύει μόνον για τη σχολική χρονιά της εγγραφής ή μετεγγραφής του στο νέο σχολείο καθώς και για την επόμενη σχολική χρονιά φοίτησης.
Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις: α) διετών μαθητών εφόσον στην τάξη επαναφοίτησης τους αλλάζει η διδασκόμενη ξένη γλώσσα (εκτός των διετών μαθητών της Α` τάξης του Γυμνασίου) και β) μαθητών οι οποίοι εγγραφόμενοι ή μετεγγραφόμενοι σε άλλο σχολείο δεν αλλάζουν μεν ξένη γλώσσα, αλλά στην προηγούμενη τουλάχιστον τάξη, δε διδάχτηκαν στο σχολείο προέλευσης τους την ξένη γλώσσα, διότι δε γινόταν διδασκαλία της.
Για τους μαθητές των παραπάνω κατηγοριών υπολογίζεται ο βαθμός της Ξένης Γλώσσας, εφόσον ο κηδεμόνας τους ή οι ίδιοι (όταν είναι ενήλικοι) υποβάλουν στο σχολείο τους σχετική δήλωση το αργότερο μέχρι την ημερομηνία λήξης της διδασκαλίας των μαθημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου