Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ : ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» 12 -21 Μαρτίου 2012.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
«ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ : ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας συμμετέχοντας στην εβδομάδα Γαλλοφωνίας, έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο : «Γαλλοφωνία : πολιτισμός και αλληλεγγύη» με αποδέκτες τους μαθητές και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και όλους τους συμπολίτες μας.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μια σειρά ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ που σκοπό έχουν να κάνουν ένα μεγάλο άνοιγμα στα σχολεία και στην τοπική κοινωνία. Πρώτιστο μέλημα και ενδιαφέρον μας είναι να συμβάλουμε με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού στο ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Σε μια περίοδο κατάρρευσης και αποσάθρωσης όλων των θεσμών που αποτέλεσαν για δεκαετίες τους πυλώνες της κοινωνικής, επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, οι καθηγητές Γαλλικών των Δημόσιων Σχολείων θεωρούμε ότι έχουμε χρέος να στηρίξουμε και να εμψυχώσουμε, σήμερα περισσότερο από ποτέ, τους μαθητές μας, με πρωτοβουλίες και δράσεις που απηχούν ένα διαφορετικό μήνυμα.
Προβολές γαλλικών ταινιών για μαθητές αλλά και για το ευρύ κοινό, εκθέσεις, διαλέξεις και συναυλίες είναι μερικές από τις δράσεις που σχεδιάζονται για το διάστημα από 12 έως 21 Μαρτίου 2012.
Στην εβδομάδα Γαλλοφωνίας οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στις παρακάτω δράσεις :
ΣΥΝΑΥΛΙΑ : Μουσικές εμφανίσεις μαθητικών συγκροτημάτων σε ανοιχτό χώρο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Προϋπόθεση είναι η ερμηνεία ενός τουλάχιστον τραγουδιού στη γαλλική γλώσσα.
Τα μαθητικά σχήματα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν με τον καθηγητή γαλλικών του σχολείου τους ή να στείλουν e-mail στην ηλ. δ/νση fleheraklion@gmail.com.
ΕΚΘΕΣΗ : . «Η ελληνική κρίση στο Γαλλικό Τύπο» Κατασκευές, κολάζ, αφίσες, με τίτλους άρθρων, γελοιογραφίες ή σελίδες γαλλικών ηλεκτρονικών μέσων που αναφέρονται στην ελληνική κρίση. Εικαστικές δημιουργίες με αφορμή γαλλικά δημοσιεύματα.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                                                 Η Γραμματέας
Αρετή Βουράκη                                                                           Ελένη Θεοδοσιάδη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου