Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΦΙΣΑΣ «ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ
«ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ»
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΪΟΥ 2014
12.00 – ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΔΡΟΓΕΩ
Ένα επίκαιρο κι ενδιαφέρον θέμα επέλεξε ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου για το φετινό μαθητικό διαγωνισμό του, που έχει πια καθιερωθεί ως ένας πολιτιστικός θεσμός με επίκεντρο τη μαθητική δημιουργία και τη γαλλική γλώσσα.
«ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ» είναι ο τίτλος του Διαγωνισμού, στον οποίο συμμετέχουν μαθητές δημοτικών και γυμνασίων.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από τα μάτια των παιδιών, αποκτούν σχήματα και χρώματα, γίνονται παιχνίδια, σταυρόλεξα και ζωγραφιές. Μαθητές οι δημιουργοί, αλλά μαθητές και οι κριτές που θα απονείμουν τρια βραβεία σε δυο κατηγορίες (Δημοτικό – Γυμνάσιο). Μαθητές από την Κρήτη δημιουργούν και μαθητές από το Στρασβούργο κρίνουν. Σε μια Ευρώπη που ξυπνά μουδιασμένη από την άνοδο της ακροδεξιάς, αποτέλεσμα πολιτικών που όχι μόνο δε σέβονται αλλά και αγνοούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, οι μαθητές της Κρήτης ενώνουν τις φωνές τους με αυτές των Γάλλων συνομήλικων τους. Οι περίπου 600 διαγωνιζόμενοι με 95 ομαδικές και ατομικές συμμετοχές έδωσαν το δικό τους νόημα και μίλησαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Σήμερα.
Liberté -Ελευθερία, Egalité - Ισότητα, Education- Εκπαίδευση, Paix - Ειρήνη, Bonheur – Ευτυχία, Dignité-Αξιοπρέπεια, Respect- Σεβασμός, Diversité – Διαφορετικότητα, Santé - Υγεία, Nourriture- Τροφή, Travail- Εργασία είναι μερικές από τις λέξεις που κλείνουν μέσα τους τις προσδοκίες των μικρών και τις ενοχές των μεγάλων. Τα έργα τους συγκινούν καθώς απηχούν σκέψεις και ανησυχίες ενηλίκων ανάκατες με παιδικά συναισθήματα και αθώες μολυβιές.
Το ΔΣ του Συλλόγου Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου, συγχαίρει όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος και τους συναδέλφους που στήριξαν και εμψύχωσαν την προσπάθεια τους.
Παράλληλα, απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έδωσαν τη δυνατότητα στους μικρούς δημιουργούς να καλλιεργήσουν σκέψη και πνεύμα και να ξεδιπλώσουν τα φτερά της φαντασίας τους για να πετάξουν μακριά, στη χώρα των υψηλών ιδανικών.

Σας περιμένουμε όλους στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων το Σάββατο 31/5/14 στις 12.00 στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δ. Ηρακλείου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο φουαγιέ της αίθουσας θα εκτίθενται τα έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ενώ από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 η έκθεση θα μεταφερθεί στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για ιδιωτικές και σχολικές επισκέψεις.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.
Η πρόεδρος                                                                                                      Η Γ. Γραμματέας

Αρετή Βουράκη                                                                                               Ελένη Θεοδοσιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου