Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΦΙΣΑΣ «ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ»



ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΪΟΥ 2014
12.00 – ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΔΡΟΓΕΩ

Σήμερα Σάββατο 31 Μαϊου 2014 στις 12.οο στην αίθουσα Ανδρόγεω, πραγματοποιείται η απονομή των βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου και την υποστήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης.
Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου των Καθηγητών Γαλλικών, όπως εκθέσεις, μαθητικοί διαγωνισμοί, κα. έχουν καθιερωθεί ως πολιτιστικές δράσεις με επίκεντρο τη μαθητική δημιουργία και τη γαλλική γλώσσα.
Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές δημοτικών (Ε’ και ΣΤ’) και γυμνασίων από Ηράκλειο και Ρέθυμνο, ενώ τα έργα έκριναν οι μαθητές των αντίστοιχων τάξεων του Ευρωπαϊκού Σχολείου του Στρασβούργου με συντονίστρια την κα. Brigitte DArpini, φιλόλογο. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας συνδιοργανώνει ή συνεργάζεται για την πραγματοποίηση κοινών δράσεων με ιδρύματα και εκπαιδευτικούς στο εξωτερικό. Τα βραβεία του περυσινού διαγωνισμού έτυχαν εξαιρετική υποδοχής από πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς στη Γαλλία.

Ο φετινός διαγωνισμός θέτει στόχο να ταξιδέψει τα μηνύματα και την έμπνευση των παιδιών ακόμα παραπέρα διοργανώνοντας από κοινού με Γάλλους μαθητές, εκθέσεις σε διάφορα σχολεία της Γαλλίας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα θα αποτελέσουν τον πυρήνα δράσεων ευαισθητοποίησης και δημιουργίας.
Το ΔΣ του Συλλόγου Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου, συγχαίρει όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος και τους συναδέλφους που στήριξαν και εμψύχωσαν την προσπάθεια τους.
Παράλληλα, απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους έδωσαν τη δυνατότητα στους μικρούς δημιουργούς να καλλιεργήσουν σκέψη και πνεύμα και να ξεδιπλώσουν τα φτερά της φαντασίας τους για να πετάξουν μακριά, στη χώρα των υψηλών ιδανικών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο φουαγιέ της αίθουσας θα εκτίθενται τα έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ενώ από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 η έκθεση θα μεταφερθεί στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για ιδιωτικές και σχολικές επισκέψεις.



1 σχόλιο:

  1. Κορίτσια (και αγόρια) μπράβο!!! Καταπληκτική ιδέα και είμαι σίγουρη καταπληκτική δουλειά! Μακάρι να μπορούσα να είμαι εκεί αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή