Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ''Pourquoi visiter la Crète" 2012-2013


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου προκηρύσσει Μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο «Pourquoi visiter la Crète», ο οποίος απευθύνεται στους  μαθητές γαλλόφωνων τμημάτων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Ηρακλείου.
               Οι μαθητές καλούνται να ετοιμάσουν μια εργασία που θα αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής τους με στόχο να την καταστήσουν ελκυστική για επίσκεψη, απευθυνόμενοι σε ένα γαλλόφωνο κοινό. Αναλαμβάνουν το ρόλο υπευθύνων γραφείων ή οργανισμών προβολής του τόπου τους και καταθέτουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Οι μαθητές σχηματίζουν ομάδες και επιλέγουν ελεύθερα τον τρόπο ανάπτυξης της πρότασής τους. Η επεξεργασία - εκπόνηση της εργασίας κάθε ομάδας μπορεί να γίνει και διαθεματικά σε συνεργασία με δασκάλους / καθηγητές άλλων ειδικοτήτων του σχολείου. 
               Ο Διαγωνισμός αποτελεί μια αφορμή για προβολή κι ενίσχυση διαφορετικών και καινοτόμων παιδαγωγικών προσεγγίσεων στη διδασκαλία των γαλλικών στο Δημόσιο Σχολείο (επικοινωνιακή, ενεργητική, διαδραστική) και περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες :
1.         Κατηγορία Αφίσας (διαστάσεων 50 x70)       2.    Κατηγορία Κολάζ (διαστάσεων 90x90)
 3.    Κατηγορία ελεύθερης δημιουργίας ( video –clip 3-5 λεπτών, κατασκευή, φυλλάδιο κ.λ.π)
            Κάθε εργασία πρέπει να περιλαμβάνει μια τουλάχιστον φράση – κλειδί (slogan) στα γαλλικά.
            Συντονιστής κάθε ομάδας ορίζεται ο καθηγητής γαλλικών του τμήματος ή καθηγητής άλλης ειδικότητας σε περίπτωση κωλύματος.
            Οι συμμετοχές θα κατατίθενται σε κλειστό φάκελο στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013. 
Οι εργασίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό δεν πρέπει να φέρουν κανένα διακριτικό στοιχείο του σχολείου ή της ομάδας που την εκπόνησε. Οι πληροφορίες για το Σχολείο και τα προσωπικά στοιχεία των μαθητών θα συμπληρώνονται σε ειδικό έντυπο συμμετοχής το οποίο θα εσωκλείεται σε λευκό σφραγισμένο φάκελο χωρίς διακριτικά στοιχεία ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού.
Η κάθε συμμετοχή θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από ηλεκτρονικό αρχείο (cd, usb) ή φωτογραφία του έργου (σε ηλεκτρονική ή συμβατική μορφή). 
                Η παρουσίαση των εργασιών και η απονομή των βραβείων θα γίνει σε εκδήλωση ανοικτή στο κοινό στις 27 Απριλίου στην αίθουσα Ανδρόγεω στις 11.00. Θα απονεμηθούν  1ο, 2ο και 3ο βραβείο ανά κατηγορία. Δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα θα δοθούν σε όλους τους διαγωνιζόμενους. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική.
            Περισσότερες πληροφορίες στο: fleheraklion@gmail.com και στο τηλ.: 6939 638501 (κ. Θεολογίτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου